- فرهنگستان علوم عضو مجمع بین آکادمی های جهان (IAP) است. در اجلاس اخیر مجمع (2016) که در شهر هرمانوس آفریقای جنوبی و به میزبانی آکادمی علوم آفریقای جنوبی برگزار شد، از میان 111 کشور عضو IAP جمهوری اسلامی ایران و فرهنگستان علوم ایران به عنوان یکی از اعضای هیأت مدیره IAP انتخاب شد.

- فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران عضو انجمن آکادمی های علوم و مجامع علمی آسیا (ASSAA) ست و در جلسات سالانه آن شرکت می کند. در چند دوره فرهنگستان علوم ایران عضو هیأت مدیره این انجمن هم بوده است.

- کارگاه های متعددی با میزبانی، و یا همکاری مشترک فرهنگستان علوم و آکادمی های برخی کشورها تشکیل شده که از این رهگذر کتاب های مجموعه مقالات مربوط به چاپ رسیده است.

- در 25 سال گذشته فرهنگستان با کشورهای رومانی، فنلاند، آمریکا، اتریش، بلغارستان، جمهوری چک، مجارستان، صربستان، کره جنوبی، سریلانکا، روسیه، بنگلادش، کرواسی، لهستان، چین، هندوستان و ... قرارداد همکاری داشته است.

- چهارمین اجلاس انجمن آکادمی های علوم آسیا و سمپوزیم بین المللی امنیت و ایمنی غذا با میزبانی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران در مهر ماه 1382 در تهران برگزار شد.

- در طول سال هیأت های مختلفی از آکادمی ها و مؤسسات علمی و فرهنگی کشورها، با مسئولان فرهنگستان علوم ملاقات و پیرامون موضوعات مختلف روز دنیا تبادل نظر می کنند.

- در طول سال از رئیس و اعضای فرهنگستان علوم برای شرکت و سخنرانی در کنفرانس ها و جلسات معتبر بین المللی و همچنین نشست های آکادمی های کشورها دعوت می شود.

IMAGE گفتگوی ایسنا با دکتر علی حائریان اردکانی
استادان باید الگوی دانشجویان باشند
IMAGE گفتگوی روزنامه ایران با دکتر رضا داوری اردکانی
رسم همسایگی شاعر و حکیم