یکصد و بیست و دومین جلسه مجمع عمومی فرهنگستان علوم، روز پنجشنبه هفتم تیرماه 1397، با حضور 42 عضو، از مجموع 47 عضو پیوسته فرهنگستان علوم، به ریاست آقای دکتر رضا داوری اردکانی برگزار شد. در ابتدای این جلسه، آیاتی از کلام ­الله مجید توسط آقای دکتر سیدمصطفی محقق­ داماد عضو پیوسته و رئیس گروه علوم اسلامی تلاوت شد. در ادامه، آقای دکتر داوری اردکانی  ریاست فرهنگستان علوم، ضمن تبریک عید گذشته فطر و گرامیداشت روز هفتم تیر، مصیبت درگذشت حجت ­الاسلام و المسلمین آقای دکتر احمد احمدی عضو وابسته فقید گروه علوم اسلامی فرهنگستان علوم را تسلیت گفت و این ضایعه را دریغی برای علم و فرهنگ کشور دانست. سپس آقای دکتر محقق­ داماد با گرامیداشت یاد مرحوم آقای دکتر احمد احمدی، درباره کارهای برجسته علمی و فرهنگی و سجایای ممتاز اخلاقی آن استاد فقید مطالبی بیان کرد.

در ادامه جلسه و به عنوان پیش از دستور، آقای دکتر مهدی گلشنی عضو پیوسته فرهنگستان علوم با اشاره به مباحث مطرح­ شده در جلسه قبلی مجمع عمومی درباره شاخص ­ها و معیارهای پیشرفت علم در کشور، به بیان نظرها و دیدگاه ­های خود پرداخت و پیشنهاد کرد فرهنگستان علوم در این موضوع که یکی از مسائل اساسی برای پیشرفت کشور است، وارد شود و این بحث را دنبال کند و در نهایت اظهار کند که برای پیشرفت علم و توسعه کشور چه باید کرد. پس از سخنان آقای دکتر گلشنی، تعدادی از اعضای پیوسته فرهنگستان آقایان دکتر سیدمهدی الوانی، دکتر غلامرضا اعوانی، دکتر فرامرز رفیع ­پور، دکتر جعفر توفیقی، دکتر یوسف ثبوتی و دکتر سعید سهراب­ پور به بیان نظرها و دیدگاه­ هایشان درخصوص این موضوع پرداختند. آقای دکتر داوری اردکانی ریاست فرهنگستان علوم در جمع ­بندی این بحث، اظهار داشت که اختلاف نظرها در مبادی است و همه استادان به درستی و از جنبه­ های مختلف به این موضوع نظر دارند. ریاست فرهنگستان اعلام کرد که یک جلسه خاص مجمع به ادامه بحث درباره این موضوع اختصاص خواهد یافت.

در ادامه جلسه و پس از تصویب صورت جلسه قبلی مجمع، پیشنهاد عضویت پیوسته حج ت­الاسلام والمسلمین آقای دکتر رسول جعفریان در فرهنگستان علوم مطرح شد که پس از معرفی ایشان و بیان کارهای علمی و فعالیت ­هایشان در سال­ های عضویت وابسته در فرهنگستان، با رأی­ گیری کتبی، حجت­ الاسلام ­والمسلمین دکتر رسول جعفریان استاد تاریخ دانشگاه تهران به عضویت پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد. آقای دکتر رسول جعفریان از سال 1394 عضو وابسته گروه علوم اسلامی فرهنگستان بوده است.

در ادامه جلسه پیشنهاد عضویت وابسته آقای دکتر ایرج ملک ­محمدی استاد ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تهران، برای یک دوره چهارساله در فرهنگستان مطرح شد که پس از معرفی ایشان و بیان فعالیت­ هایشان در دوران طولانی همکاری با فرهنگستان، با رأی ­گیری کتبی، پیشنهاد عضویت وابسته آقای دکتر ایرج ملک­ محمدی در فرهنگستان علوم برای یک دوره چهارساله به تصویب رسید.

پیشنهاد تمدید عضویت وابسته آقایان دکتر فریبرز آذرپناه، دکتر سعید اعظم و دکتر علیرضا مدقالچی برای یک دوره چهارساله دیگر در شاخه ریاضی گروه علوم پایه فرهنگستان از دیگر موضوعات جلسه بود که پس از ارائه گزارش از فعالیت­ های استادان نامبرده در دوره قبل، با رأی­ گیری کتبی، به تصویب رسید.

بخش پایانی جلسه مجمع عمومی فرهنگستان علوم به سخنان آقای دکتر علی درویش ­زاده عضو پیوسته فرهنگستان علوم با موضوع «چرا نمی ­توان زلزله را پیش­ بینی کرد»، اختصاص داشت.

لازم است ذکر شود در پایان جلسه و بر اساس تصویب یکصد و بیست و دومین جلسه مجمع عمومی فرهنگستان علوم، طی حکمی از سوی آقای دکتر رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم، آقای دکتر رسول جعفریان به عضویت پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران منصوب شد. بر همین اساس و طی احکام جداگانه از سوی ریاست فرهنگستان، آقایان دکتر ایرج ملک محمدی، دکتر فریبرز آذرپناه، دکتر سعید اعظم و دکتر علیرضا مدقالچی برای یک دوره چهار ساله به عضویت وابسته فرهنگستان علوم منصوب شدند.

افتتاح کتابخانه جدید فرهنگستان علوم (96/4/22)_9
افتتاح کتابخانه جدید فرهنگستان علوم (96/4/22)_1