شامگاه روز پنجشنبه 14 تیرماه 1397، آیین اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان کتاب سال استان یزد با حضور و سخنرانی فیلسوف برجسته معاصر آقای دکتر رضا داوری اردکانی ریاست فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران در تالار فرهنگ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد برگزار شد.

در این مراسم به صورت ویژه از شخصیت پروفسور رضا داوری اردکانی به عنوان یکی از مفاخر یزد و ایران تجلیل به عمل آمد.

در بخش معرفی برگزیدگان این آیین، از "محمدعلی جعفری" نویسنده کتاب "خانه مغارت"، "عالیه محرابی" نویسنده کتاب‌های "به امضای گل سرخ" و " قلمدان‌های فیروزه"، "محسن عباسی هرفته" نویسنده کتاب "شرحی بر سنت حفاظت معماری در ایران" برگزیده در حوزه معماری و "حسین مسرت" از نویسندگان برجسته یزدی در حوزه یزدشناسی تجلیل به عمل آمد.

هیئت داوران این آیین از "علی محمد میرجلیلی نویسنده کتاب "مبانی و روش فهم و نقد حدیث از دیدگاه شیخ حر عاملی در الفواید الطوسیه"  به عنوان شایسته تقدیر در حوزه دین و "سید منصور امامی میبدی" نویسنده کتاب "سیر تحول نساجی یزد" هم به عنوان شایسته تقدیر در حوزه تاریخ تجلیل به عمل آمد.

در حوزه علوم اجتماعی هم هیئت داوران "ابوالفضل مرشدی" نویسنده کتاب" شرایط امکان علوم اجتماعی در فلسفه غرب و فلسفه متاخر اسلامی" را به عنوان شایسته تقدیر معرفی کردند.

شایسته تقدیر حوزه حقوق این مراسم هم از سوی هیئت داوران به "عبدالمجید سودمندی" نویسنده کتاب "حقوق بین المللی اسلامی" و شایسته تقدیر در حوزه جغرافیا "محمدحسین ایرانی نژاد" نماینده گروه نویسندگان "اثر طبیعی ملی سرو ابرکوه" انتخاب شدند.

در بخش ناشر برگزیده این جشنواره هم از "بابک صابری" مدیرمسئول انتشارات "کودکان" و نویسندگان کتاب‌های مختلفی در این حوزه تجلیل به عمل آمد.

آقای دکتر رضا داوری اردکانی در مراسم اختتامیه دومین دوره کتاب سال یزد که در محل تالار فرهنگ یزد برگزار شد، با بیان اینکه برگزاری چنین رویداد فرهنگی ارزشمندی در ایام سالگرد شهادت شهید صدوقی و رحلت فرزند فقید ایشان و در روزی که به عنوان روز قلم نام گذاری شده است، اقدامی قابل تحسین و تقدیر است؛ افزود: برگزاری چنین رویدادهایی از نیازهای امروز جامعه و کشور است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی در ادامه به ویژگی های برجسته فرهنگی و اجتماعی یزد اشاره کرد و یادآور شد: مزایای فرهنگی که از گذشته در این خطه وجود داشته، در کشور بی نظیر است.

رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر اینکه نقش مردمان این دیار در انقلاب اسلامی نیز پررنگ بوده، خاطرنشان کرد: یزد بزرگانی دارد که در انقلاب اسلامی منشأ آثار مهم و پربرکتی بودند و در کشور به نیکی از آن ها یاد می شود.

دکتر داوری اردکانی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان مطالبی پیرامون اهمیت انس با کتاب و کتاب خوانی در جامعه پرداخت و افزود: این انس و دوستی و بهره گیری از کتاب باید از ایام کودکی و نوجوانی آغاز شود.

وی در این خصوص خاطرنشان کرد: متأسفانه مدت هاست که گمان می کنیم هرچقدر بیشتر آموزش بدهیم، بیشتر پیشرفت می کنیم و از این رو نوجوانان و جوانان در مدارس با انبوهی از کتاب های آموزشی و فعالیت های درسی روبرو می شوند که مجال انس حقیقی با کتاب را به آن ها نمی دهد.

این استاد پیشکسوت با تأکید بر اینکه باید نوجوانان و جوانانی پرسشگر داشته باشیم و پرسشگر بودن نیازمند دارا بودن فرصتی برای تأمل و تفکر است، اظهار داشت: امروز به نوعی شاهد این هستیم که توسط والدین این روحیه پرسشگری در فرزندان سرکوب می شود و دانش آموزان برای کسب نمره و امتحان دادن و اخذ مدرک تربیت می شوند و از طرفی گمان می کنیم که با این شوه تربیتی به آن ها کمک می کنیم.

ضرورت تحول در علوم انسانی و توجه به این علم با نگاهی متفاوت و بیان مباحثی در حوزه نقد کتاب و اهمیت پرداختن بیشتر و جدی تر به این عرصه از دیگر مطالب بیان شده توسط استاد داوری اردکانی بود.

افتتاح کتابخانه جدید فرهنگستان علوم (96/4/22)_1
سخنرانی