دویست و چهارمین جلسه شورای پژوهشی فرهنگستان علوم روز یکشنبه اول مهرماه 1397 با حضور آقایان دکتر حسین نمازی، دکتر محمد شاهدی، دکتر حسن احمدي، دکتر غلامرضا اعوانی، دکتر حسن تاج ­بخش، دکتر پرویز جبه­ دار مارالانی و دکتر محمدمهدی شیخ­ جباری برگزار شد.

پدر ابتدای جلسه پیشنهاد گروه علوم انسانی برای برگزاری همایش یک روزه «بررسی تحلیلی و انتقادی لایحه قانون جامع مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط» بررسی و با آن موافقت و تاکید شد با توجه به اینکه قرار است این لایحه در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گیرد، بررسی موضوع و اظهارنظر پیرامون آن می­تواند برای کشور راهگشا باشد و تاکید شد گروه علوم انسانی نتایج این همایش را در فرصت مقتضی مدون کند و در اختیار فرهنگستان قرار دهد تا برای مراجع ذیربط ارسال گردد.

در ادامه جلسه پیرامون فعالیت های علمی و پژوهشی فرهنگستان به شرح ذیل بحث و تبادل­ نظر شد.

ابتدا آقای دکتر شاهدی گزارشی از طرح های پژوهشی جاری فرهنگستان ارائه و اظهار کرد با توجه به محدودیت بودجه، در سال های اخیر معاونت پژوهشی سعی بر آن داشته است تا با تصویب همایش، میزگرد، جلسات سخنرانی و کارگروه ­های تخصصی و صرف هزینه کمتر بتواند فعالیت های علمی و پژوهشی را رونق دهد و فرهنگستان بتواند در خصوص نیازها و مشکلات اساسی کشور نظریه­ پردازی کند.

ایشان همچنین گزارشی از کارگروه ­های فعال در مرکز مطالعات علم و فناوری ارائه و پیشنهاد کرد در جلسه آینده شورای پژوهشی، رییس مرکز مطالعات گزارشی از عملکرد و دستاوردهای مرکز ارائه کند تا شورا بتواند در خصوص همکاری بیشتر گروه های علمی با مرکز راهکار مناسب اتخاذ نماید. همچنین قرار شد نتایج حاصل از فعالیت کارگروه­ های مرکز به فرهنگستان منعکس شود و از سوی فرهنگستان در اختیار مراجع ذیربط قرار گیرد و در تارنما و خبرنامه فرهنگستان منتشر شود.

ایشان در ادامه با اشاره به تفاهم ­نامه همکاری بین فرهنگستان علوم و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور تاکید کرد تا جای ممکن باید تلاش کنیم طرح هایی را پیشنهاد دهیم که مشکلاتی از کشور برطرف نماید. لذا ضمن بحث و تبادل­ نظر قرار شد از آقای دکتر ضرغام رئیس آن صندوق برای شرکت در یکی از جلسات شورای پژوهشی دعوت شود و از گروه های علمی نیز تقاضا گردد اولویت های پژوهشی کشور را شناسایی و به شورای پژوهشی اعلام نمایند تا در صورت نیاز بتوان پیشنهاد طرح های منتخب را برای آن صندوق ارسال کرد.

آقای دکتر تاج ­بخش پیشنهاد کرد سیاست های پژوهشی فرهنگستان به گروه های علمی ارسال گردد و فعالیت گروه های علمی هدایت شود تا نتایج بدست آمده برای نظریه­ پردازی در خصوص مشکلات کشور مورد استفاده قرار گیرد.

آقایان دکتر جبه­ دار مارالانی و دکتر شیخ جباری نیز با تاکید بر لزوم اجرای طرح های کلان اظهار داشتند فرهنگستان باید دنبال راهکاری باشد تا نهاد ریاست جمهوری، وزارتخانه­ ها و سایر سازمان های ذیربط در خصوص مشکلات کشور از فرهنگستان کسب نظر نمایند. بر این اساس آقای دکتر شیخ جباری پیشنهاد کرد فرهنگستان راهکاری اتخاذ نماید تا فعالیت های خود را به دانشجویان و نسل جوان و عامه مردم نیز بنمایاند و ارتباط بیشتری با دانشگاه ها داشته باشد تا به نوعی در راستای فرهنگ ­سازی موثرتر واقع شود.

آقای دکتر اعوانی نیز تاکید کرد فرهنگستان باید راهکاری اتخاذ نماید تا ضمن ارسال برون داد فعالیت های علمی و پژوهشی به مراجع ذیربط، پیگیری جدی­ تری از آنها صورت گیرد تا نتیجه عملی بهتری از دستاوردهای فرهنگستان بدست آید.

در آخر نیز پیشنهاد شد مجموعه بیانیه­ ها و اظهارنظرهای علمی فرهنگستان تدوین و منتشر شود.

سخنرانی
یکصد و نوزدهمین جلسه مجمع عمومی (96/06/30)_8
سخنرانی
تصاویر نشست گروه علوم اسلامی در خصوص آثار حقوقی اجرای طرح گاپ توسط ترکیه، 96/6/5_5