در پی درگذشت استاد فقید شادروان آقای دکتر احسان اشراقی عضو پیوسته فرهنگستان علوم، آقای دکتر رضا داوری اردکانی ریاست فرهنگستان پیام تسلیتی به شرح ذیل صادر کرد:

«هوالباقی

دوست عزیز و گرانمایه­ ام آقای دکتر احسان اشراقی استاد تاریخ دانشگاه تهران و عضو پیوسته فرهنگستان علوم پس از تحمل ماه­ها رنج و درد ناشی از پیری و بیماری از این جهان به جهان باقی کوچ کرد. او همه عمر خود را صرف مطالعه و پژوهش در تاریخ و ادب ایران کرد و آثار گزیده و ممتازی بخصوص در زمینه تاریخ پانصد سال اخیر ایران نوشت. درگذشت استاد دکتر اشراقی ضایعه­ ای بزرگ برای جامعه علمی و دانشگاهی بخصوص برای فرهنگستان علوم است. این مصیبت را به همسر و فرزند و بازماندگان گرامیش و به دانشمندان و دانشگاهیان و بخصوص به اعضای پیوسته فرهنگستان علوم و بالاخص به اعضاء گروه علوم انسانی که از سال­ها پیش با او محشور و مأنوس و هم­سخن بوده ­اند، تسلیت می ­گویم. خداوند این دانشمند عزیز نجیب گرانمایه را در پناه رحمت خود قرار دهد و به بازماندگان و دوستان و دوستداران و شاگردانش که در مرگ او عزادارند، صبر و سلامت عطا فرماید.

رضا داوری اردکانی

25 دی 1398»