روز چهارشنبه 12 مهر 1396، جلسه شورای همگانی گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم با محوریت شاخه مهندسی صنایع و به ریاست آقای دکتر سعید سهراب­ پور رئیس گروه علوم مهندسی فرهنگستان برگزار شد. در این جلسه که اعضای پیوسته و وابسته و همکاران مدعو گروه علوم مهندسی، تعدادی از استادان دانشگاه ­ها و اعضای انجمن­ های علمی و مدیران وزارت راه و شهرسازی و اندیشمندان حوزه لجستیک حضور داشتند، آقای دکتر محمدرضا اکبری جوکار استاد دانشگاه صنعتی شریف و همکار مدعو شاخه مهندسی صنایع فرهنگستان علوم سخنانی تحت عنوان «مروری بر جایگاه لجستیک کشور» ایراد کرد.

ایشان در سخنان خود ضمن تعریف واژه لجستیک، به اهمیت آن در جهان کنونی اشاره کرد و در ادامه با تأکید بر موضوع CIVIL LOGISTICS، توضیحات مبسوطی در رابطه با ظرفیت­ های لجستیکی ایران از جمله: موقعیت جغرافیایی خاص؛ قابلیت بهره ­گیری از اقتصاد مقیاس؛ امکان استفاده و بکارگیری همه روش­ های حمل و نقل و ... ارائه نمود.

آقای دکتر اکبری جوکار سپس وضعیت موجود کشور را تبیین کرد و در این خصوص برخی چالش­ ها را برشمرد و وضعیت ایران را با کشورهای رقیب منطقه ­ای مقایسه کرد و بر فاصله زیاد ظرفیت ­های لجستیکی کشور با عملکرد لجستیکی کشور، به عنوان یک واقعیت مهم تأکید نمود.

استاد دانشگاه صنعتی شریف در ادامه عوامل مؤثر بر نرخ توسعه لجستیک کشور را در دو بخش عوامل بیرونی و عوامل درونی برشمرد و ضمن اشاره به تکنیک­ های مهندسی صنایع و بهینه­ سازی، درباره آینده لجستیک توضیحاتی بیان کرد.

آقای دکتر اکبری جوکار همکار مدعو شاخه مهندسی صنایع فرهنگستان علوم در پایان سخنانش، ارائه دغدغه ­های اصلی کشور نظیر اهمیت مسئله لجستیک به مسئولان را از رسالت­ های فرهنگستان علوم قلمداد کرد و اظهار امیدواری نمود رهنمود فرهنگستان در این خصوص راهگشا باشد.

در پایان سخنرانی حاضران پیرامون موضوعات مطرحح شده در سخنرانی نظرها و سؤال­ هایشان را مطرح کردند و سخنران به پرسش ­ها پاسخ داد.

IMAGE گفتگو با دکتر محمد شاهدی
اهمیت مصرف پروتئین
IMAGE گفتگو با دکتر سید محمد بلورچیان
معجزات سیلیکون در عصر جدید