تاریخ خبر: 1396/10/27 ساعت: 22:49

تهران- ایرنا- قائم مقام و معاون دانشگاه صوفیا بلغارستان و چند تن از رؤسای دانشکده ها و استادان آن دانشگاه به همراه سفیر بلغارستان در تهران با حضور در فرهنگستان علوم، با دکتر رضا داوری اردکانی ریاست فرهنگستان دیدار و گفتگو کردند.

به گزارش ایرنا، در این نشست پروفسور گئورگی والچف قائم مقام و معاون آموزشی دانشگاه صوفیه، پروفسور مادان دانوا رئیس دانشکده زبان شناسی تاریخی، پروفسور الکساندر فدوتوف رئیس مرکز زبان ها و فرهنگ های شرقی، پروفسور ایوو پانف، رئیس بخش ایران شناسی دانشگاه صوفیه و رئیس اتحادیه مترجمین بلغارستان، پروفسور دانیل دانوف استاد دانشکده تربیت معلم، دکتر علیرضا پورمحمد استاد بخش ایران شناسی و مدیر اجرایی مرکز مطالعات ایران، بالکان و اروپای مرکزی، هریستو پولِنداکوف سفیر بلغارستان در تهران و ژیوکو کانچف، دبیر اول سفارت بلغارستان در تهران میهمان رئیس فرهنگستان علوم بودند.
دکتر حسین نمازی دبیر فرهنگستان، دکتر سیدمصطفی محقق داماد رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان، دکتر یوسف ثبوتی رئیس گروه علوم پایه فرهنگستان، دکتر جعفر توفیقی رئیس شاخه مهندسی شیمی فرهنگستان، دکتر حسن تاج بخش رئیس شاخه پاتولوژی فرهنگستان، دکتر حسن ظهور رئیس مرکز مطالعات علم و فناوری فرهنگستان، دکتر فتح الله مضطرزاده رئیس گروه مطالعات آینده نگری علم و فناوری فرهنگستان، دکتر عباس منوچهری رئیس گروه مطالعات راهبردی علم و فناوری فرهنگستان، دکتر عبدالله نوروزی رئیس هیأت مؤسس مرکز مطالعات ایران بالکان و اروپای مرکزی و چند تن از مدیران و کارشناسانفرهنگستان در این جلسه حضور داشتند.
در ابتدای جلسه دکتر داوری اردکانی ریاست فرهنگستان به میهمانان خارجی خیر مقدم گفت. ایشان در خصوص دیدار خود از آکادمی علوم بلغارستان و انعقاد تفاهم نامه همکاری علمی با آکادمی مذکور سخنانی ایراد کرد و در ادامه ضمن اشاره به تفاوت های موجود در اهداف و ساختار سازمانی این فرهنگستان با آکادمی مذکور بر گسترش همکاری بین دو آکادمی و همچنین همکاری میان دانشگاه های دو کشور تأکید کردند.
پروفسور گئورگی والچف قائم مقام و معاون آموزشی دانشگاه صوفیه نیز از دیدار هیأت بلغاری از فرهنگستان علوم اظهار خوشحالی کرد و توضیحاتی در خصوص دانشگاه صوفیه و ساختار سازمانی آن بیان کرد.
دکتر جعفر توفیقی هم در این نشست مطالبی درباره نظام آموزش عالی ایران بیان کرد و آمار و اطلاعاتی درخصوص وضعیت علم در ایران و جایگان آن در دنیا ارائه نمود.
دکتر سیدمصطفی محقق داماد نیز توضیحاتی درباره گسترش علم الهیات در ایران بعد از انقلاب اسلامی بیان کرد.
دکتر ظهور نیز مختصری درباره ساختار فرهنگستان علوم، گروه های علمی و مرکز مطالعات فرهنگستان ارائه کرد.
در ادامه پروفسور الکساندر فدوتوف رئیس مرکز زبان ها و فرهنگ های شرقی دانشگاه صوفیه، مطالبی در زمینه پیشینه مرکز آموزش زبان فارسی در دانشگاه های کشور بلغارستان اظهار و ابراز امیدواری کرد تا در آینده دپارتمان زبان بلغاری در ایران نیز تأسیس شود.
همچنین دکتر یوسف ثبوتی سؤالاتی درخصوص تأثیر زبان فارسی بر زبان بلغاری مطرح نمود که میهمانان خارجی به آنها پاسخ دادند.
در پایان نشست هیأت بلغاری از کتابخانه فرهنگستان علوم بازدید کرد.

فلسفه، توسعه و روشنفکری
IMAGE گفتگو با دکتر سیدمصطفی محقق داماد
الهیات محیط زیست
IMAGE گفتگو با دکتر محمد شاهدی