روزنامه اطلاعات 9 تیر 1397، صفحه 3

یکصد و بیست و دومین جلسه مجمع عمومی فرهنگستان علوم، روز پنجشنبه هفتم تیرماه با حضور ۴۲ عضو، از مجموع ۴۷ عضو پیوسته فرهنگستان علوم، به ریاست دکتر رضا داوری اردکانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی فرهنگستان علوم، در ابتدای این جلسه، آیاتی از کلام ­الله مجید توسط آقای دکتر سیدمصطفی محقق‌داماد عضو پیوسته و رئیس گروه علوم اسلامی تلاوت شد. در ادامه، آقای دکتر داوری اردکانی ریاست فرهنگستان علوم، ضمن تبریک عید گذشته فطر و گرامیداشت روز هفتم تیر، مصیبت درگذشت حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمد احمدی عضو وابسته فقید گروه علوم اسلامی فرهنگستان علوم را تسلیت گفت و این ضایعه را دریغی برای علم و فرهنگ کشور دانست. سپس آقای دکتر محقق داماد با گرامیداشت یاد مرحوم دکتر احمد احمدی، درباره کارهای برجسته علمی و فرهنگی و سجایای ممتاز اخلاقی آن استاد فقید مطالبی بیان کرد.

در ادامه جلسه و به عنوان پیش از دستور، آقای دکتر مهدی گلشنی عضو پیوسته فرهنگستان علوم با اشاره به مباحث مطرح شده در جلسه قبلی مجمع عمومی درباره شاخص‌ها و معیارهای پیشرفت علم در کشور، به بیان نظرها و دیدگاه‌های خود پرداخت و پیشنهاد کرد فرهنگستان علوم در این موضوع که یکی از مسائل اساسی برای پیشرفت کشور است، وارد شود و این بحث را دنبال کند و در نهایت اظهار کند که برای پیشرفت علم و توسعه کشور چه باید کرد. پس از سخنان آقای دکتر گلشنی، تعدادی از اعضای پیوسته فرهنگستان آقایان دکتر سیدمهدی الوانی، دکتر غلامرضا اعوانی، دکتر فرامرز رفیع پور، دکتر جعفر توفیقی، دکتر یوسف ثبوتی و دکتر سعید سهراب پور به بیان نظرها و دیدگاه‌هایشان درخصوص این موضوع پرداختند. دکتر داوری اردکانی ریاست فرهنگستان علوم در جمع بندی این بحث، اظهار داشت که اختلاف نظرها در مبادی است و همه استادان به درستی و از جنبه‌های مختلف به این موضوع نظر دارند.ریاست فرهنگستان اعلام کرد که یک جلسه خاص مجمع به ادامه بحث درباره این موضوع اختصاص خواهد یافت.

در ادامه پس از تصویب صورت جلسه قبلی مجمع، پیشنهاد عضویت پیوسته حجت الاسلام والمسلمین دکتر رسول جعفریان در فرهنگستان علوم مطرح شد که پس از معرفی ایشان و بیان کارهای علمی و فعالیت‌هایشان در سال‌های عضویت وابسته در فرهنگستان، با رأی گیری کتبی، حجت الاسلام والمسلمین دکتر رسول جعفریان استاد تاریخ دانشگاه تهران به عضویت پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد. دکتر رسول جعفریان از سال ۱۳۹۴ عضو وابسته گروه علوم اسلامی فرهنگستان بوده است.

سپس پیشنهاد عضویت وابسته آقای دکتر ایرج ملک محمدی استاد ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تهران، برای یک دوره چهارساله در فرهنگستان مطرح شد که پس از معرفی ایشان و بیان فعالیت‌هایشان در دوران طولانی همکاری با فرهنگستان، با رأی گیری کتبی، پیشنهاد عضویت وابسته آقای دکتر ایرج ملک محمدی در فرهنگستان علوم برای یک دوره چهارساله به تصویب رسید.

پیشنهاد تمدید عضویت وابسته آقایان دکتر فریبرز آذرپناه، دکتر سعید اعظم و دکتر علیرضا مدقالچی برای یک دوره چهارساله دیگر در شاخه ریاضی گروه علوم پایه فرهنگستان از دیگر موضوعات جلسه بود که پس از ارائه گزارش از فعالیت‌های استادان نامبرده در دوره قبل، با رأی‌گیری کتبی، به تصویب رسید.

بخش پایانی جلسه مجمع عمومی فرهنگستان علوم به سخنان دکتر علی درویش زاده عضو پیوسته فرهنگستان علوم با موضوع «چرا نمی توان زلزله را پیش بینی کرد»، اختصاص داشت.

لازم به ذکر است ، در پایان جلسه و بر اساس تصویب یکصد و بیست و دومین جلسه مجمع عمومی فرهنگستان علوم، طی حکمی از سوی آقای دکتر رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم، آقای دکتر رسول جعفریان به عضویت پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران منصوب شد. بر همین اساس و طی احکام جداگانه از سوی ریاست فرهنگستان، آقایان دکتر ایرج ملک محمدی، دکتر فریبرز آذرپناه، دکتر سعید اعظم و دکتر علیرضا مدقالچی برای یک دوره چهار ساله به عضویت وابسته فرهنگستان علوم منصوب شدند.

فلسفه، توسعه و روشنفکری
IMAGE گفتگو با دکتر سیدمصطفی محقق داماد
الهیات محیط زیست
IMAGE گفتگو با دکتر محمد شاهدی