به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی فرهنگستان علوم؛ این شماره حاوی چندین مقاله، دو ترجمه، چند یادداشت و یک میزگرد است.
مجله پس از یادداشت کوتاه به عنوان «سخن سردبیر» در بخش اول به تأملات دانشگاهی می‌پردازد. در این بخش مسعود آرین‌نژاد با مقاله‌ای تحت عنوان «اخلاق نخبگی»، به بررسی رفتار دانشمند ایرانی‌الاصلی می‌پردازد که پس از مریم میرزاخانی موفق شده به عنوان دومین ایرانی جایزه ریاضی فیلد را از آن خود کند.
بخش دوم که به میزگرد عمومی اختصاص دارد، حاوی گفتگویی درباره سنت و مدرنیته با عنوان «تحول در دین یا دنیا؟» با حضور سید مصطفی محقق‌داماد، غلامحسین ابراهیمی‌دینانی، رسول جعفریان، غلامرضا اعوانی و سید محمد قاری سیدفاطمی است.
در بخش سوم که مقالات علمی نام‌گذاری شده است، مقاله «اتحاد دانشگاه‌ها» به قلم سعید سمنانیان، مقاله «اخلاق کشاورزی» به قلم سیروس سلمان‌زاده، مقاله «وضعیت زلزله‌ها در ایران» به قلم علی درویش‌زاده، مقاله «درباره دانش بنیان» به قلم فتح الله مضطرزاده، مقاله «خلقت تکاملی انسان» به قلم بهمن یزدی‌صمدی و در نهایت مقاله «تاریخچه پژوهش در زیست‌شناسی» به قلم حسن ابراهیم‌زاده آمده است.
بخش چهارم با عنوان تأملات حقوق و علوم سیاسی حاوی دو مقاله با عناوین «بازخوانی فقهی حدود اختیارات حاکمیت» و «تبارشناسی مواجهه سنت و تجدد در قرن بیستم» است که به ترتیب توسط سید مصطفی محقق داماد سردبیر مجله و حامد زارع مدیر داخلی مجله تألیف شده است.
بخش پنجم مجله نیز به ترجمه اختصاص دارد و در آن علی پایا و فرحناز آیت‌اللهی به ترتیب مقالات «غلبه بر اعتیاد به موجه سازی» نوشته دیوید میلر و «قرآن و تصوف» نوشته ویلیام چیتیک را به فارسی ترجمه کرده‌اند.
پایان بخش مجله نیز بخشی تحت عنوان ضمیمه است که در آن مقاله بلند رسول جعفریان تحت عنوان «شهید مطهری و دانش روز» به زیور طبع آراسته شده است.
شماره پنجم مجله «نامه فرهنگستان علوم» به صاحب‌امتیازی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، مدیرمسؤولی رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان و سردبیری سید مصطفی محقق‌داماد رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان منتشر شده است.

adidas
IMAGE گفتگوی مهر با دکتر غلامرضا اعوانی