جان باختن تعدادی از هموطنان عزیزمان را در وقوع زلزله غرب کشور تسلیت عرض می کنیم. برای آسیب دیدگان شفای عاجل و برای جانباختگان رحمت و مغفرت الهی مسألت داریم

آموزش ­های اجتماعی را جدی بگیریم (یادداشت دکتر محمدرضا عارف به مناسبت سال تحصیلی جدید)

شروع امیدبخش سال تحصیلی جدید را، که امسال مقارن با سالگرد شهادت معلم بزرگ تاریخ بشریت، حضرت اباعبدالله الحسین(ع) شده است، به فرزندان عزیزم، دانش ­آموزان گرامی، معلمان و نیز مدیران و همکاران سختکوش، متعهد و فرهیخته آموزش و پرورش در سراسر کشور تبریک می­ گویم. دوران دانش ­آموزی، دوران مهمی است که اگر به آن توجهی جدی صورت گیرد، آینده کشور تضمین خواهد شد. این مقطع از زندگی کودکان و نوجوانان ما از آن جهت حائز اهمیت است که بخش اعظمی از توانایی­ های جسمی، عقلانی و احساسی آنها در این دوران شکل گرفته و بدون شک چگونه زندگی کردن آنها را در آینده معنا می­ بخشد. روح مستعد دانش ­آموزان - مخصوصاً در مقاطع پایین­ تر- این امکان را به مربیان و معلمان می­ دهد تا آنها را با بهترین آموزه­ ها همراه ساخته و ارزش ­های انسانی و اخلاقی را در وجودشان نهادینه سازند.

باید در کنار آموزش ­های مرسوم علمی، موضوع آموزش ­های اجتماعی را در مدارس، بیش از پیش جدی گرفت و بر آن تأکید کرد. اگر به دنبال شکل­ دادن جامعه­ ای سالم، عقلانی، با عطوفت و یکپارچه هستیم، نقطه آغاز آن تربیت صحیح اجتماعی دانش­ آموزانی است که شکل­ دهندگان اصلی جامعه فردا خواهند بود.

دانش­ آموز در این مقطع از زندگی خود به شدت الگوپذیر بوده و رفتار فردی و جمعی آینده او از تجارب اجتماعی این دوران نشأت خواهد گرفت. آشنایی کودکان و نوجوانان با سبک زندگی ایرانی و اسلامی و نیز انس آنها با مفاهیمی چون: مهربانی، نوع ­دوستی، آزادگی، دینداری، میهن­دوستی، فداکاری و از خودگذشتگی، حس مسئولیت­ پذیری و رعایت قانون و حقوق دیگران، تطابق رفتار با ارزش­ های انسانی و الهی، علاقه به علم و فرهنگ و ...، همه و همه ماحصل نوع تعلیم و تربیتی است که در این دوره برای ایشان تدارک دیده می­ شود.

در این راستا، نقش معلمان و مربیان آموزش و پرورش، بسیار مهم، حیاتی و تأثیرگذار است. در حقیقت تمام آنچه که گفته شد، باید از طریق کلام و منش معلم به دانش ­آموز منتقل شود. معلم، در یک کلام، عصاره تمامی خوبی­ ها و ارزش­ هایی است که دانش­ آموز بر لوح جانش حک می­کند و آن را در سرتاسر زندگی خود به همراه دارد.

کشور ما از دیرباز شهره به داشتن نعمت وجود معلمان شریف، متعهد، عالم و کوشا بوده است؛ این نعمتی است که باید آن را قدر دانست و در راه توسعه جامعه از آن بهره برد. امیدوارم در دوره جدید فعالیت وزارت آموزش و پرورش، توجه به مطالبات، خواست­ه ها و وضعیت معلمان با جدیت پیگیری شود تا این قشر فهیم با دلگرمی بیشتری امر تعلیم و تربیت نسل آینده ما را دنبال کند.

لازم می­ دانم یک­بار دیگر رخداد اسف­بار حادثه­ ای را که منجر به از دست رفتن تعدادی از دانش­ آموزان نخبه کشور شد، به خانواده­ های داغدار این عزیزان و جامعه آموزش و پرورش کشور تسلیت بگویم. امیدوارم تمهیداتی اتخاذ شود تا دیگر هیچ­گاه شاهد چنین وقایع جانسوزی نباشیم و دانش­ آموزان ما در صحت و سلامت دوران شیرین دانش ­آموزی خود را طی کرده، و در سایه الطاف حضرت حق، توجه خانواده­ های محترم و تلاش همه دست­ اندرکاران آموزش و پرورش کشور، از نهالی نوپا به درختی استوار و پر بار از دانش و فرهنگ و اخلاق تبدیل شوند.

به مناسبت آغاز فرخنده سال تحصیلی جدید، صمیمانه­ ترین قدردانی خود را به معلمان محترم کشور تقدیم کرده، و برای دانش­ آموزان گرامی توفیق روزافزون در زندگی علمی و اجتماعی، از خداوند متعال مسئلت دارم.

IMAGE گفتگو با دکتر محمد شاهدی
اهمیت مصرف پروتئین
IMAGE گفتگو با دکتر سید محمد بلورچیان
معجزات سیلیکون در عصر جدید