به گزارش روابط عمومی و اطلاعرسانی فرهنگستان علوم، دوازدهمین جلسه کمیسیون مطالعات راهبردی امنیت غذایی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران با موضوع «بررسی قابلیت تحقق تولید پایدار و خودکفایی در روغنهای خوراکی» با حضور اعضای کمیسیون در سالن ابوریحان فرهنگستان علوم برگزار شد. در این نشست، دکتر ابراهیمزاده موسوی، رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، با ارائه پردهنگاری مرتبط، به تشریح وضعیت تولید و مصرف روغن خوراکی در کشور و آمار مربوط به آن پرداخت و راههای برونرفت از چالشهای موجود را با ارائه دو راهحل کوتاهمدت تحت عنوان «جلوگیری از واردات روغن» و راهحل میانمدت تحت عنوان «کشت و صادرات محصولاتی مانند نخل روغنی» مطرح کرد. کمیسیون مطالعات راهبردی امنیت غذایی در این جلسه چند تصمیم کلیدی اتخاذ کرد که از جمله آن میتوان به دعوت از معاونان وزارت بهداشت، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی و مدیرکل دفتر کشاورزی مرکز آمار ایران برای حضور در نشستهای آینده، بهمنظور بررسی جامع «زنجیره کامل تأمین و تولید روغن» با حضور دستگاههای مرتبط اشاره کرد. همچنین در ادامه این نشست مقرر شد بسته سیاستی «بررسی قابلیت تحقق تولید پایدار و خودکفایی در روغنهای خوراکی» پس از ارائه دکتر ابراهیمزاده و اعمال اصلاحات اعضا، نهایی و برای دستگاههای اجرایی ارسال شود. در این جلسه بسته سیاستی مربوط به «مرغ لاین آرین» نیز که توسط دکتر مردی تدوین شده است، مورد بررسی قرار گرفت و با جمعبندی اعضا به تصویب رسید.