ثبت پتنت بین‌المللی در حوزه نانوامولسیون گیاهان دارویی با مشارکت همکار مدعو فرهنگستان علوم

ثبت پتنت بین‌المللی در حوزه نانوامولسیون گیاهان دارویی با مشارکت همکار مدعو فرهنگستان علوم
پتنت بین‌المللی «APPARATUS AND METHOD FOR PRODUCING NANOEMULSIONS» با شماره US 12365525B2 با محوریت تولید نانوامولسیون گل محمدی، توسط دکتر حامد اهری همکار مدعو فرهنگستان علوم و جمعی از اعضای هیئت علمی و پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات به ثبت رسید.
به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی فرهنگستان علوم، پتنت «APPARATUS AND METHOD FOR PRODUCING NANOEMULSIONS» با شماره ثبت US 12365525B2 توسط دکتر حامد اهری، همکار مدعو فرهنگستان علوم، استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، به همراه دکتر سید امیرعلی انوار، دکتر سارا اله‌یاری‌بیک، دکتر مریم عطایی و دکتر لیلا گلستان از دانشیاران دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، مهندس مهدی رحیمیان پژوهشگر علوم و صنایع غذایی، مهندس فرشته صحرائی رزیدنت دکتری علوم و صنایع غذایی و دکتر سیما مرادی پژوهشگر علوم و صنایع غذایی، به ثبت رسیده است.

 

این پتنت به ارائه روشی نوین برای تهیه نانوامولسیون گل محمدی (Rosa damascene) می‌پردازد؛ گیاهی با واریته‌های متعدد در مناطق مختلف کشور از جمله همدان، احمدآباد مستوفی و قمصر کاشان که اسانس آن پس از زعفران، به عنوان «طلای مایع» از جایگاه ویژه‌ای در صادرات محصولات آرایشی، بهداشتی و پزشکی برخوردار است. از این گیاه، دو نوع اسانس اصلی استخراج می‌شود که هر یک کاربردهای تخصصی خود را دارند.

 

در این فناوری، استخراج اسانس به روش مرسوم کلونجر انجام نشده و از ست ارتقایافته تقطیر با بخار (Steam Distillation) به همراه حمام اولتراسونیک استفاده شده است که موجب افزایش راندمان اسانس‌دهی تا حدود 1.5 برابر می‌شود. اسانس حاصل به دلیل ارزش اقتصادی بالا، در تولید فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی، عطر و ادکلن کاربرد دارد و بخش‌های پیشین استخراج نیز در تهیه گلاب و سایر فرآورده‌های غذایی و مصارف گوارشی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

پس از بهینه‌سازی فرایند استخراج، اسانس با بهره‌گیری از هموژنایزر اولتراسونیک و همچنین ست بیورآکتور ـ که به منظور افزایش حجم اسانس‌دهی گیاه طراحی شده است ـ به نانوامولسیون تبدیل می‌شود. ضریب تبدیل این فرآیند، بسته به نوع واریته گیاهی و هدف کاربرد، در حدود ۵ تا ۸ برابر گزارش شده و محصول نهایی با حفظ ترکیبات زیست‌فعال موجود در ماده اولیه، از جمله اوژنول، سیترونلول، ژرانیول و فارنزول، از زیست‌دسترس‌پذیری بالایی برخوردار است.

 

این پتنت در ادامه چندین رساله دکتری، پایان‌نامه کارشناسی ارشد و شش پتنت پیشین در حوزه نانوامولسیون گیاهان دارویی کاربردی در علوم و مهندسی صنایع غذایی و در چارچوب فعالیت‌های آزمایشگاه فناوری نانو (تحقیقات اولتراسونیک) به ثبت رسیده است؛ آزمایشگاهی که به عنوان تنها آزمایشگاه آکردیته وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور در زمینه نانوامولسیون زعفران شناخته می‌شود.

 

delwaco

 

آزمایشگاه مذکور در سال ۱۴۰۲ میزبان بازدید رؤسای گروه‌ها و شاخه‌های علمی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران بود. در این بازدید، اعضای فرهنگستان علوم از جمله دکتر گیتی کریم، دکتر محمدقلی نادعلیان، دکتر فرهنگ ساسانی، دکتر سیدمحمدمهدی کیایی، دکتر افشین آخوندزاده، دکتر غلامرضا نیکبخت بروجنی، دکتر آراسب دباغ مقدم و دکتر عباسعلی مطلبی مغانجوقی از بخش‌های مختلف این آزمایشگاه بازدید کردند.
یکشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۴
09:39
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید