رونمایی از سردیس ۱۸ نفر از نخبگان استان فارس در باغ ارم شیراز؛

اعضای فرهنگستان علوم در میان نخبگان استان فارس

اعضای فرهنگستان علوم در میان نخبگان استان فارس
سردیس ۱۸ چهرهٔ شاخص علمی و فرهنگی استان که برگزیده جایزه علامه طباطبایی بنیاد ملی نخبگان هستند، همزمان با هفتهٔ شیراز و در فضای جهانی باغ ارم دانشگاه شیراز، رونمایی شد. این مراسم که از آن به عنوان «اتفاقی کم‌نظیر و کاملاً منحصربفرد در تراز ملی» یاد می‌شود، نقطهٔ عطفی در الگوسازی برای نسل جوان و تثبیت جایگاه نخبگان اثرگذار اجتماعی است.

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی فرهنگستان علوم،   همزمان با هفته شیراز، سردیس ۱۸ نفر از نخبگان فارس، با حضور جمعی از مدیران در باغ ارم شیراز رونمایی شد.

این افراد موفق به دریافت جایزه علامه طباطبایی شده‌اند که بالاترین جایزه نخبگی در سطح ملی محسوب می‌شود.
 
در پایان با حضور اساتید و مدیران استان از سردیس نخبگان رونمایی شد.
 
۱۸ سرآمد نخبگان فارس را بشناسیم:

 

پروفسور کرامت‌الله ایزدپناه  از سرآمدان کشور در ویروس‌شناسی گیاهی است که برگزیده جایزه علامه طباطبایی شده،   عضو پیوسته فرهنگستان علوم   و    عضو آکادمی علوم جهان برای پیشرفت علم در کشور‌های در حال توسعه (TWAS) است.

او برگزیده نخستین کنگره خانه کشاورز و برگزیده مقام نخست تحقیقات بنیادی شانزدهمین جشنواره خوارزمی است.

 

پروفسور ضیاالدین بنی‌هاشمی گیاه‌پزشک برجسته فارسی و عضو وابسته فرهنگستان علوم است که موفق به کسب جایزه علامه طباطبایی شده است.

او برنده هفدهمین جایزه بین‌المللی خوارزمی برای تحقیقات پایه است.

 

پروفسور مرتضی خوشخوی زهتاب از سرآمدان علوم باغبانی کشور، عضو پیوسته فرهنگستان علوم، برگزیده جایزه علامه طباطبایی و دارنده مدال انجمن بین‌المللی علوم باغبانی است.

او عنوان استاد نمونه و سرآمد آموزشی وزارت علوم را نیز در کارنامه دارد.

خوشخوی موفق شده جایزه کتاب سال ۱۳۸۲ را از آن خود کند و مولف و مترجم برگزیده دانشگاه شیراز است.

 

پروفسور علیرضا سپاسخواه،  عضو پیوسته فرهنگستان علوم، یکی دیگر از ۱۸ سرآمد نخبگی فارس است که جزو یک درصد دانشمندان پراستناد جهانی در رشته علوم آب محسوب می‌شود و به جایزه علامه طباطبایی دست یافته است.

سپاسخواه مؤسس مرکز مطالعات خشکسالی در دانشگاه شیراز (برای مقابله مدیریتی با خشکسالی در مزارع)، طراح روش خاص کشت در مزرعه (برای مدیریت بهتر و استفاده از آب شور برای گیاهان زراعی) است.

او برنده جایزه کتاب سال وزارت ارشاد و جایزه کتاب منتخب انجمن آبیاری ایران است و عنوان‌های استاد نمونه پژوهشی کشوری، محقق برجسته وزارت علوم و دانشمند برجسته جهان اسلام را در کارنامه دارد. 

 

 پروفسور افسانه صفوی، عضو وابسته فرهنگستان علوم، یکی از این سرآمدان و تنها بانویی است که قرار است سردیس او آرایه‌بخش «باغ مشاهیر فارس» باشد؛ صفوی برگزیده جایزه علامه طباطبایی و برنده جایزه دانشمند شیمی پروفسور عبدالسلام (TWAS) از ایتالیا است.

 او استاد نمونه کشوری، محقق نمونه شیمی تجزیه، برگزیده انجمن شیمی و مهندسی شیمی ایران و دارنده نشان دانش است.

 این بانوی دانشمند، تنها بانوی ایرانی پذیرفته‌شده در آکادمی علوم جهان سوم (TWAS) و در میان یک درصد برتر دانشمندان جهان است.

 او همچنین مدال افتخار (Medal Lecture) را از آکادمی علوم جهان برای کشور‌های در حال توسعه (TWAS) کسب کرده و برنده نخستین دوره جایزه «زنان در علم» است.

 

پروفسور محمدمهدی علیشاهی، عضو پیوسته فرهنگستان علوم،  یکی دیگر از دانشمندان فارسی است که برنده جایزه علامه طباطبایی شده و با فعالیت‌هایی شاخص در مهندسی مکانیک، یکی از ۱۵ دانشمند برتر در ارتباط با جامعه و صنعت کشور است.

علیشاهی مؤسس بزرگترین آزمایشگاه تونل باد در حد صوت خاورمیانه در دانشگاه شیراز است و کسب جایزه خواجه‌نصیرالدین طوسی (به عنوان پیشکسوت هوا فضا از انجمن هوافضای ایران) را در کارنامه دارد.

 

پروفسور عبدالوهاب البرزی از دیگر سرآمدان پزشکی کشور است که جایزه علامه طباطبایی را در کارنامه دارد.

او پزشک نمونه اطفال کشور است و عنوان استاد، محقق و مولف نمونه کشور در سومین جشنواره رازی را نیز در کارنامه حرفه‌ای خود دارد.

 

پروفسور سید حبیب فیروزآبادی، عضو وابسته فرهنگستان علوم، از دانشمندان یک درصد برتر بین‌المللی (ISI) در شیمی آلی است که جایزه علامه طباطبایی را کسب کرده است.

 او برنده عنوان «چهره ماندگار ایران» بوده و عنوان استاد برجسته تحقیقات ملی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را نیز در کارنامه دارد.

 فیروزآبادی شیمی‌دان برجسته انجمن شیمی و مهندسی ایران است و موفق به کسب بورس تحصیلی تبادل آکادمیک آلمان (DAAD) شده است.

وی  برای اولین بار در کشور دوره دکتری را در بخش شیمی دانشگاه شیراز راه اندازی نمود.

 

پروفسور عزت‌الله کرمی، عضو وابسته فرهنگستان علوم، استاد نمونه کشوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در رشته ترویج و آموزش کشاورزی از دیگر سرآمدان علمی فارس است که موفق به دریافت جایزه علامه طباطبایی شده است.

کرمی موفق به کسب جایزه انجمن اکولوژی آمریکا و جایزه بین‌المللی کشاورزی و محیط زیست سازمان اکو شده و عضو وابسته فرهنگستان علوم ایران است.

 

پروفسور فرید مر، عضو پیوسته فرهنگستان علوم و زمین‌شناس برجسته کشور، یکی دیگر از نخبگان فارسی است که در میان ۱۸ مفاخر استان جای گرفته است.

این زمین‌شناس برجسته کشور برگزیده جایزه علامه طباطبایی شده و کتاب‌های او برگزیده کتاب سال و کتاب تشویقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شده است.

این زمین‌شناس اقتصادی برجسته که دو دوره رئیس انجمن زمین‌شناسی ایران بوده، موفق به کسب عنوان پژوهشگر نمونه دانشکده و پژوهشگر نمونه ارتباط با صنعت نیز شده است. 

 

پروفسور محمود یعقوبی، عضو پیوسته فرهنگستان علوم، یکی دیگر از سرآمدان فارس است که قرار است مردم در بازدید از باغ مشاهیر فارس بیشتر با او آشنا شوند.

 یعقوبی برگزیده جایزه علامه طباطبایی و جزو دانشمندان یک درصد برتر جهانی در رشته مهندسی مکانیک است.

 او که «چهره ماندگار کشور» نیز لقب گرفته، برنده جایزه سازمان کنفرانس اسلامی و بهترین طرح ۳۰ سال پس از انقلاب در استان فارس است.

 عنوان استاد نمونه کشور وزارت علوم، کسب جایزه آبادی و جایزه کتاب سال را نیز در کارنامه دارد.

  

زنده یاد پروفسور لطف الله یارمحمدی از زبان شناسان برجسته کشور، برگزیده جایزه علامه طباطبایی و عضو پیوسته فرهنگستان علوم و طراح نظام آموزشی زبان انگلیسی برای رشته های مختلف 

 

پروفسور ناصر ایرانپور یکی دیگر از ۱۸ سرآمد علمی فارس است که در میان یک درصد دانشمندان برتر جهان در رشته شیمی آلی جای گرفته است.

ایرانپور از دانشمندان برگزیده جایزه علامه طباطبایی و دانشمند منتخب جهان اسلام است که به عنوان شیمی‌دان برجسته کشوری و منتخب انجمن شیمی و مهندسی شیمی ایران نیز معرفی شده است. او جایزه‌های «پیشرو در تحقیقات شیمی ایران» و جشنواره خوارزمی را نیز کسب کرده است.

 

زنده یاد پروفسور علی‌اصغر خدادوست، چشم‌پزشک بلندآوازه کشور، از دیگر نخبگان سرآمد استان فارس است.

او نخستین و تنها دستیار خارجی چشم‌پزشکی دانشگاه جان‌هاپکینز آمریکا (۱۳۴۱) و بهترین دستیار مرکز چشم‌پزشکی ویلمر (۱۳۴۳–۱۳۴۶) بود.

اولین پیوند موفقیت‌آمیز قرنیه در سال ۱۳۴۶ به نام او ثبت شده و چندین سال متوالی از سوی شخصیت‌های برجسته چشم‌پزشکی آمریکا به عنوان بهترین جراح قرنیه در جهان معرفی شده است.

زنده‌یاد خدادوست دریافت عنوان محقق برتر و جایزه چهره ماندگار چشم‌پزشکی از آمریکا را در کارنامه دارد. انجمن علمی چشم‌پزشکی ایران نیز در سال ۱۳۹۲ از طرف کمیسیون ملی یونسکو-ایران برای او نکوداشتی برگزار کرد.

او که استاد بخش چشم‌پزشکی دانشگاه شیراز بود، ۴۰ مقاله ایندکس‌شده جهانی منتشر کرده است.

 

زنده یاد پروفسور هاشم شرقی شیمی‌دان برجسته و استاد نمونه کشوری است؛ این نخبه فارسی برگزیده جایزه علامه طباطبایی است و در میان دانشمندان جهانی در نمایه مؤسسه اطلاعات علمی (ISI) جای دارد. زنده‌یاد شرقی که از مؤسسان دوره دکتری شیمی در دانشگاه شیراز است، از پژوهشگران دارای مقاله های متعدد پراستناد ISI به شمار می‌رود.

 

پروفسور سید علی ملک‌حسینی از پزشکان برجسته ایرانی که اولین پیوند کبد را در کشور انجام داده و «پدر پیوند کبد ایران» است؛ او یکی دیگر از ۱۸ نخبه فارسی است که موفق به کسب جایزه علامه طباطبایی شده است.

 

پروفسور رضا ملک‌زاده پزشک برجسته کشور در رشته گوارش و کبد است که از کازرون برخاسته و چهره ماندگار کشور است.

 او که سابقه درخشانی در علم پزشکی دارد، موفق شده بالاترین جایزه ملی کشور (جایزه علامه طباطبایی) را نیز کسب کند. 

 

پروفسور محمد نمازی چهره نام‌آشنای شیرازی، یکی دیگر از سرآمدان فارسی است.

او برگزیده جایزه علامه طباطبایی است و به عنوان استاد نمونه کشوری، جایزه خود را از رئیس‌جمهور وقت دریافت کرده است.

نمازی از پژوهشگران پراستناد ایران در رشته حسابداری است و لقب «اولین استاد حسابداری ایران» پس از انقلاب اسلامی را دارد.

او موفق به کسب جایزه سازمان پژوهش‌های علمی کشور و عنوان «مشاهیر حسابداری ایران» از انجمن حسابداری ایران شده است.

 

 

 

یکشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۵
07:51
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید